Thermohall / isolerad tälthall

Vår Thermoduk kan användas till att bekläda alla våra hallar. Perfekt lösning för isolering av din hall.

Isolerade tälthallar – vår egna Thermohall™

Vår isolerade Thermoduk kan användas till att bekläda alla våra hallar och är en perfekt lösning för isolering av din nästa tälthall. Hallarna levereras i olika storlekar, med varierande tjocklek på isoleringen, för att passa just ditt behov bäst.

Utvecklingen av duken till vår Thermohall™ började för många år sedan. Målet var att skapa ett kostnadseffektivt, praktiskt och miljövänligt koncept för isolering av plasthall. Lösningen blev Thermohall™ – ett unikt system för isolering av hallar. Ett system som ger en större energibesparing och är miljövänlig i produktion och drift, samtidigt som det skyddar mot väder och vind. Vår isolerade thermoduk skiljer låga temperaturer utomhus från den temperatur ni önskar i er nya lagerhall. Med Thermohalls unika lösningar undviker man köldbryggor och kondensproblem. Som alla våra tälthallar är även Thermohall™ flexibel och flyttbar.

Fördelar med Thermohall™ jämfört med andra isolerade plasthallar:

  • Patenterad unik lösning
  • Isolering i brandklass A1, som den enda i Norge
  • Obrännbar isolering
  • PVC i klass B-S1-D0
  • Täta isoleringsfickor, ingen fukt kommer i kontakt med isoleringen
  • Minimalt med köldbryggor
  • Väldigt stabil i krävande väder
  • Tillfredsställer kraven för ljudgenomgång, dämpar störande ljud väldigt bra
  • Snabb och enkel montering

Kvalitet

Thermohall™ har en hög täthet med en icke brännbar glasullisolering som är inkapslad i en solid PVC-duk, designad och producerad i Norge. Rubb har de högsta kvalitetskraven i branschen för vind och snölast. Allt material är av högsta kvalitet och uppfyller alla de senaste standarderna.

Isolering och uppvärmning

Tjockleken på isoleringen varierar från 50 mm till 200 mm. Helt tät membrankonstruktion reducerar värmeförluster och gör att man undviker kondens och köldbryggor. Med en toppmodern klimatanläggning är det väldigt enkelt att kontrollera temperaturen i en Thermohall™. Thermohallen ämnar sig lika bra som kyllager som för uppvärmd hall.

Vi kan även utrusta din tälthall med ett modernt uppvärmningssystem för att hålla den temperatur som du önskar. Självklart anpassar vi systemet efter de tillgångar på energi som finns tillgängliga på plats, skulle det helt saknas så erbjuder vi driftsäkra flexibla containerlösningar.

Brandsäkerhet

Rubbs isolerade hallar har en överlägsen brandsäkerhet. Den obrännbara glasullisoleringen, i kombination med en flamhämmad duk, förhindrar eldhärden att sprida sig vidare i materialet och stoppar därmed spridning av en möjlig brand. Detta kan vara helt avgörande vid ett brandtillbud, för att förhindra en total skada med stora ekonomiska förluster.

Fuktighet

Thermohall™ har en duk som är vattenavvisande och absorberar varken fukt eller lukt. Systemet hjälper till att stoppa kondensdropp till nästan 100 %. Om de varor som ska lagras i hallen ställer stora krav på låg luftfuktighet, t.ex. wellpapp eller obehandlat stål, så kan vi komplettera hallen med avfuktningsutrustning. Här samarbetar vi med de ledande leverantörerna av avfuktare och anpassar en hall till det behov som finns hos er.

Ljudisolering

Det isolerade systemet reducerar störande ljud så väl från insidan som ljud som kommer utifrån och tränger in i lokalen från till exempel närliggande vägar eller flygplatser. Detta har uppskattats mycket av våra nöjda kunder som redan har en Thermohall™.

Kvalitetsmaterial

Alla våra Thermohallar levereras med isolerad duk bestående av en slitstark yttre PVC-duk som är fylld med brandsäker glasull, som håller Euroclass A1. På insidan finns en vit PVC-duk som på så sätt bildar celler där isoleringen dras in.

Duken vi använder är producerad av Serge Ferrari. Den räknas som marknadens bästa duk, med en förväntad livslängd på över 30 år. Det som skiljer denna duk från andra är att Serge Ferrari – som den enda producenten på marknaden – sträcker garnet under produktionen före PVC-skiktet läggs på. Detta resulterar i att duken sträcker sig minimalt över tid och håller sig stram även när vinden härjar som värst.

Miljövänlig

Thermohall™ är miljövänlig i både produktion och användning. Isoleringen består i huvudsak av återvunnet glas. Beklädnaden på en Thermohall kan ge många miljöfördelar, inkluderat ett reducerad energiförbrukning. Den ger också en stabil innetemperatur hela året.

Återanvändbar 

Allt material som används i en Rubbhall kan återvinnas vid behov. Inga material från våra konstruktioner anses vara giftigt, eller klassas som farligt avfall. Stål kan återvinnas på olika sätt, och PVC kan återvinnas genom att lämnas på närmaste återvinningsstation.

Vi finns här för att hjälpa dig med bra lösningar.Den ursprungliga tälthallen.10 års garanti.Kvalité i mer än 50 år.

Inga fält hittades.